Recept: Bananenpannenkoeken met salted caramel en cashewnoten
We lezen zeer regelmatig over gezonde bananenpannenkoeken. Erg lekker, maar wij weten dat het nóg lekkerder kan. Namelijk: ongezonde bananenpannenkoeken. Niet echt verantwoord, maar soms maakt dat helemaal niks uit! Deze bananenpannenkoeken met salted caramel en cashewnoten zijn heerlijk als ontbijt, maar doen het ook goed bij de brunch, lunch of als tussendoortje. Kortom: het […] Lees meer
Recept: Bietensalade met rode ui, walnoten en balsamicosiroop
Zo vlak voor de kerstdagen zijn we allemaal hard op zoek naar lekkere recepten om onze gasten en natuurlijk onszelf mee te verwennen. Bij veel mensen is het kerstdiner uit steeds meer gangen opgebouwd. Zo hadden we vroeger vaak alleen een voor-, hoofd- en nagerecht, maar kan je hier tegenwoordig vaak ook nog amuses en […] Lees meer
Recept: Haa kaauw (Chinese garnalendumplings)
Haa kaauw, ofwel Chinese garnalendumplings, zijn een klassieke dim sum favoriet die vaak te vinden is in Chinese eethuisjes en restaurants. Deze delicate, gestoomde dumplings hebben een doorschijnend deeg en zijn gevuld met sappige garnalen en een vleugje gember, wat zorgt voor een verfijnde, licht zoete smaak. Haa kaauw staat bekend om de prachtige, geplooide […] Lees meer
Quesedilla met flespompoen en gekarameliseerde ui
Tijdens een rondje lekkerbekken op het internet kwam ik dit heerlijke recept voor quesedilla’s met flespompoen en gekarameliseerde ui tegen. Een zoete combi, maar vergis je niet: door de sausjes en garnering is het een pittig hapje. Lekker als diner, maar ook als hapje bij de borrel. Het recept is afkomstig van Epicurious. Wil je […] Lees meer
Recept: Limoncello tiramisu van Gennaro Contaldo
In een Italiaans restaurant probeer ik me tijdens het diner altijd een beetje in te houden. Dit is vaak lastig, vooral als er veel lekkers op de kaart staat en ik eigenlijk uitgebreid wil eten. Toch sla ik daarom regelmatig de pasta over… Aan tafel word ik meer dan eens gek aangekeken als ik een […] Lees meer
Recept: Romige paddenstoelen soep met truffel en tijm
Er zijn van die dagen dat ik geen zin heb in gedoe. En toevallig is het vandaag zo’n dag! Nou betekent het niet dat ik op dit soort dagen geen zin in lekker eten heb, dus ik moet lekker eten met weinig gedoe zien te combineren. En dan kom ik vaak bij een soep uit! […] Lees meer
Recept: Duitse curryworst met zelfgemaakte currysaus
In het weekend doe je mij het meeste plezier met verfijnde gerechten. Verse groente, een mooi stukje vis en een perfect gemonteerde saus. Dit alles eet ik natuurlijk niet zonder een bijzonder glas wijn. De avond sluit ik af met een kaasplankje vól lokale kaasjes en met hier uiteraard een glaasje port naast. Is het […] Lees meer
Recept: Fettuccine met gezonde bloemkoolsaus en champignons
Al sinds ik mij kan herinneren is pasta één van mijn lievelingsgerechten. Bij ons in de wijk hebben we een aantal goede Italiaanse pasta-restaurants en daar komen we dan ook regelmatig. Allemaal hele fijne plekjes, waar ik het liefste elke dag zou komen. Helaas is er één probleem: pasta is niet bepaald heel slank. En […] Lees meer
Welke recepten zijn goed voor het herstellen van blessures?
Als sporter weet je hoe vervelend een blessure kan zijn. Niet alleen kun je niet meer sporten, maar een blessure kan ook je voortgang vertragen. De juiste voeding kan een grote rol spelen tijdens je herstel. Daarom is het belangrijk om slim te eten, waardoor je lichaam sneller en sterker kan genezen. Herstellen van blessures […] Lees meer
Recept: Ravioli bolognese met Burrata
Een heerlijk bord ravioli met Bolognesesaus en romige burrata – dit is hét ultieme comfort food waar je naar verlangt. De rijke Bolognesesaus, gemaakt van gehakt, verse groenten en een vleugje rode wijn, omhult de zachte ravioli perfect. De finishing touch? Romige burrata die smelt op je tong, gecombineerd met de intense smaak van verse […] Lees meer